Bioanalyytikoksi Seinäjoella

 

Heippa! Täällä kirjoittelee 22- vuotias bioanalyytikko-opiskelija Etelä-Pohjanmaalta. Opiskelen Seinäjoen ammattikorkeakoulussa bioanalyytikoksi Tampereen ammattikorkeakoulun järjestämässä koulutuksessa. Olen aloittanut opinnot syksyllä 2015 Tampereella, mutta vaihdoin opiskeluni Seinäjoelle tammikuussa 2017. Opiskelu täällä Seinäjoella menee saman opetussuunnitelman mukaan, ja opiskelemme samassa tahdissa Tamk:ssa yhtä aikaa aloittaneen ryhmän, eli minun vanhan luokkani kanssa. 😊  

Päivät meillä eroaa siitä mihin totuin Tamk:ssa opiskellessani. Teemme suurimman osan laboratorioharjoituksista Seinäjoen sairaalan laboratorioissa, joskus myös iltaisin potilasaikojen päätyttyä. Mielestäni tämä on ollut itselleni parempi tapa oppia, kuin harjoittelu koulun opetuslaboratoriossa. Laboratorioharjoituksia pitäneet työntekijät ovat usein olleet todella motivoituneita työstään ja heillä on paljon käytännön esimerkkejä sekä monia kokemuksia. Toisaalta Tamk:ssa laboratorioharjoituksissa usein opettajana oli sama opettaja joka oli luennoinut aiheesta, jolloin asioita oli helppo yhdistää, sillä ne esitettiin samalla tavalla.  

Seinäjoella opiskelu tapahtuu sairaalan lisäksi Seinäjoen ammattikorkeakoulun tiloissa, jossa suuren osan luennoistamme pitää oma opettajamme Marika. Joskus olemme Seinäjoen sairaalalla kuuntelemassa kliinisen kemian laboratorion kemistien luentoja. Tämän lisäksi osallistumme joihinkin Tamk:n luentoihin etäyhteyden kautta. Silloin meidän kanssa yhtä aikaa aloittaneen bioanalyytikko ryhmän luentoa videoidaan ja me katsomme videota sekä osallistumme keskusteluun chatin kautta. Nämä luennot ovat mielestäni kivoja, sillä voin kuunnella luentoa kotoani. Koen myös mielekkääksi sen, että videot tallennetaan, jolloin niihin voi palata kokeeseen lukiessa. Välillä matkustamme koko luokka Tampereelle mikroskopoimaan verensivelyvalmisteita, mikrobiologia, histologisia ja sytologisia näytteitä sekä suorittamaan molekyylibiologian laboratorioharjoituksia. 

Mielestäni bioanalyytikkokoulutus on järjestetty hyvin Seinäjoella. On hienoa, että Seinäjoen sairaala on vahvasti mukana koulutuksessamme, sillä näin pääsemme lähelle työelämää jo opiskeluvaiheessa.  

 

Milla Mäki-Pantti          

 

 

Hyvä olo-päivä Molokin toimipisteessä Nokialla

Tavarat olimme kasanneet valmiiksi jo edellisenä päivänä ja paikan päälläkin olimme jo hyvissä ajoin. Meidän bioanalyytikoiden lisäksi Tampereen ammattikorkeakoululta oli tilaisuudessa fysioterapia-opiskelijoita, jotka suorittivat vitaalikapasiteetin ja puristusvoiman mittauksia. Me bioanalyytikot mittasimme verenpainetta, verensokeria, kolesterolia ja hemoglobiinia. Lisäksi paikalla olivat Unikulman ja Mielikylvyn esittelijät sekä Elixian tytöt tekemässä kehonkoostumusmittauksia – monella olikin verenpaineet koholla suoraan siitä tultuaan. Liikuntapaikoista olivat mukana myös Nokian jumppakulma ja Harjucenter.

Tapahtuma oli mukavan rento ja tekemistä riitti! Välillä asiakkaita oli aivan jonoksi asti, mutta välillä oli taas aikaa hyvin hengähtääkin. Päivän ainoa kiukutteleva tapaus oli Powerpoint-esitys, joka sekin viimein saatiin aisoihin.

Kaiken kaikkiaan mukava päivä, kiitos kaikille osallistujille!