PSHP-viikko 9.-13.5.2016

13BIO osallistui tänä vuonna ensimmäistä kertaa PSHP-viikolle, jotka on järjestetty jo neljä kertaa peräkkäin. Viikon aikana kuka tahansa TAYSin käytävillä kävelevä henkilö pääsi paitsi tutustumaan eri terveydenhuollon alojen opiskelijoihin, myös esimerkiksi mittauttamaan oman verenpaineensa ilmaiseksi.

Tarjosimme pisteellämme sekä hemoglobiinin että verensokerin pikamittauksia ihopistonäytteestä, ja lisäksi esittelimme alaamme kiinnostuneille. Olimme myös tuoneet mukanamme koulusta mikroskoopin, jonka avulla saattoi tutustua lähemmin erilaisiin verisoluihin, tai vaikkapa muutamaan erilaiseen kudosnäytteeseen. Lisäksi meillä oli käytössämme kannettava tietokone, jonka näytöllä pyöri erilaisista koulutuksemme aikana otetuista kuvista tehty kuvasarja. Messupisteille ominaiseen tapaan jaoimme mittaustulosten lisäksi kävijöille myös kyniä, karkkeja sekä Bioanalyytikkoliiton ”Mikä ihmeen bioanalyytikko?”-esitteitä. Tukea pisteemme järjestämiseen saimmekin paitsi PSHP:lta ja TAMKilta, myös Fimlabilta ja Bioanalyytikkoliitolta.

Näytteenotto- ja esittelypisteemme sai kävijöiden keskuudessa suuren suosion, ja iloksemme pisteellämme vierailijoita oli useimmiten jonoksi asti, eikä meidän missään vaiheessa tarvinnut istua vain tyhjän panttina. Koko viikon aikana mittauksissamme kävi yli 600 ihmistä, ja saimme lähes yksinomaan positiivista palautetta. Koimmekin  tuoneemme ammattiryhmäämme tehokkaasti esiin ja tehneemme positiivisen vaikutuksen paitsi muihin tapahtuman järjestäjiin, myös luonamme käyneisiin ihmisiin ammattilaisista maallikkoihin.

Kaiken kaikkiaan muistikuvat PSHP-viikosta ovat hyvin positiiviset: viihdyimme viikolla hyvin, koimme onnistuneemme pisteemme järjestämisessä ja tunsimme itsemme erittäin tervetulleiksi.  Jokainen projektiryhmämme jäsen vastaisikin varmasti kysyttäessä osallistuvansa PSHP-viikolle uudestaan!

-Siru Koskinen, 13BIO, TAMK

 

Vastaa